Tre viktiga produkter som ger ett hälsosammare hem

Det finns en anledning till att vi varje år får besök av olika vinterinfluensor. Det beror på kylan. Vi befinner oss inomhus mer och värmer upp våra hus med torr, kall luft utifrån som vid uppvärmning blir ännu torrare. Förutom att man kan uppleva torr hud och torra slemhinnor så visar forskning att bakterier och virus tenderar att överleva bättre i torr inomhusluft (10-30%). Rätt luftfuktighet dämpar smittsamheten och infektionsspridningen med 50% hos barn och 25% hos vuxna.

Luften i skandinaviska hem under vinterhalvåret är ofta alltför torr. Den brukar ligga runt endast 10 %. Den optimala luftfuktigheten för ditt hem ligger på 40-60 %. Men du kan enkelt förbättra förutsättningarna.

Tre produkter som ger dig kontroll över din hemmiljö

Denna trio-kombination gör att du inte bara får kontroll över luftfuktigheten i ditt hem utan skapar förutsättningar för både bättre hälsa och komfort för dig och din familj.

Säker och precis luftfuktare

Floorés luftfuktare HomEvap ger virus och bakterier ett ordentligt motstånd. Via en fjärrkontroll styr du önskad luftfuktighet. HomEvap är en säker och energieffektiv luftfuktare som enkelt installeras på mekaniska ventilationssystem. Luftfuktaren är utrustad med Legiosafe® vattenfilter som fungerar naturligt utan risk för bakterietillväxt eller legionella.

Läs mer om HomEvap >>>

Allergivänlig uppvärmning

Golvvärme bidrar till sundare och friskare hem. Denna typ av uppvärmning  förhindrar tillväxten av dammkvalster och mögelsporer.

Läs mer om Floorés golvvärme >>>

Smart och enkel kontroll

Du kan enkelt via mobilen ha koll på den relativa luftfuktigheten i ditt hem genom den nya trådlösa termostaten Quantum. Den har inbyggd fuktsensor och passar tillsammans med både Floorés luftfuktare och golvvärme.

Läs mer om den trådlösa termostaten Quantum >>>