Fördelar med vattenburen golvvärme

Varför ska du välja vattenburen golvvärme?

Det finns två sätt att värma upp ditt golv – antingen med varmt vatten eller med elektricitet.  Oavsett vilken typ du väljer av dessa finns det många fördelar med just golvvärme som uppvärmning.

 • Passar både vid renovering och nybyggnation
 • Har låg bygghöjd
 • Bättre inredning - slipp element och elementrör som ofta är i vägen för inredning
 • Bättre komfort till lägre energikostnad – Varma fötter spelar roll, vi tenderar att känna oss behagligt varma när värmen rör sig från fötterna och uppåt .
 • Allergivänligt – Värmen cirkulerar inte runt varm och kall luft som ett element gör. Det gör att golvvärme minskar drag och förhindrar tillväxt av dammkvalster och mögelsporer.

Elvärme är dyrast i längden. Med dagens energipriser skulle det vara cirka tre gånger så dyrt att värma upp ett golv med elektricitet jämfört med vatten. Dock är det oftast billigare att välja elektrisk golvvärme vid själva installationen. Dock bör du räkna in kostnaden för att anlita en elektriker för själva installationen. Du får inte installera elektrisk golvvärme själv. Om du till exempel har ett uterum som bara används ibland är elektrisk golvvärme det bästa alternativet eftersom det värms upp snabbare och innebär ingen frysrisk.

Vattenburen golvvärme är långsiktigt och hållbart. För hela hus eller på stora ytor är vattenburen golvvärme ett långsiktigt och hållbart alternativ. Ska stora rum eller hela hus värmas upp så är driftskostnaden avgörande och vattenburen golvvärme det självklara valet. Vattenburen golvvärme kan innebära en något dyrare installationskostnad men har istället lägre driftskostnad och passar till alla värmekällor såsom pelletskamin, värmepumpar och fjärrvärme. Det ger dig möjlighet att välja energikälla efter energipris och miljöpåverkan.

Vattenburet har även betydligt längre livslängd och rören håller nästan hur länge som helst i jämförelse med elektrisk som håller ca 25 år. Ytterligare en fördel är att vattnet har lägre temperatur vilket gör att du kan välja det till rum med parkett och massiva trägolv som annars kan spricka av för hög värme.

Image
 • Gör det själv!
 • Hjälp med planering och ritning
 • Support på vägen

Ett livslångt och behagligt inomhusklimat.

Ropen skalla - golvvärme åt alla!

Alla ska ha möjlighet till jämn och behaglig värme i hemmet utan alltför hög energiförbrukning. Där är vi nog överens.

Hela Floorés produktserie är utvecklad med utgångspunkt i att vem som helst själv ska kunna lägga golvvärme. Vi hjälper dig på vägen och du får ett livslångt och behagligt inomhusklimat.

Detta i motsats till elementuppvärmda rum som ger en ojämn
värmefördelning, orsakar dammbildning och dessutom påverkar hur du kan inreda.

Image
 • Styr värmen via app i din mobil och dator
 • Reagerar snabbt när du ändrar temperaturen
 • Höj värdet på din bostad

Lite smartare

Så att du får tid över till det som verkligen betyder något.

Det handlar om vanlig logik - när du är på jobbet eller barnen är på skolan finns ingen anledning att hålla alla rum uppvärmda.
Med Flooré Smart Home har du möjligheten att hålla nere energikostnaden i både hem och fritidshus.

Flooré Skivor regerar snabbt när du ändrar temperaturen. Så snabbt som inom 45 minuter. I vanliga system kan det ta upp till 8 timmar!

Vi har utvecklat smarta lösningar oavsett om du bygger nytt eller renoverar ditt befintliga hem. Smart på det sättet att det är enkelt att installera, ger effektiv värme och höjer värdet på din bostad.

Image
 • Inga element som stör inredningen
 • Värmekälla som inte syns
 • Fler valmöjligheter när du renoverar

Säg adjöss till värmeelement som stör dina inredningsvisioner!

Låt kreativiteten flöda - vi tänker inte hindra dig.

Låt oss vara ärliga. Sträckan fram till att man får lägga sitt noga utvalda klinkergolv eller sätta upp första våden av drömtapeten, är lång. Vi gör resan dit lite enklare.

Kanske är ditt drömgolv en rejäl klinkerplatta? Med en minimerad bygghöjd på golvvärmen får du plats med både och. Vår tunnaste skiva är nämligen inte högre än 13 mm!

För dig som vill göra skönhetslyft av ett rum är det fortfarande möjligt att samtidigt lägga in golvvärme. När man renoverar ett rum är den slutliga bygghöjden på det färdiga golvet viktig. Detta för att slippa höja dörrtrösklar och behålla så mycket som möjligt av rumshöjden.

Image
 • Energieffektivt = små värmeförluster
 • Minimalt med material mellan dig och värmen
 • Både för renovering och nybyggnation
 • Allergivänligt: Förhindrar tillväxten av dammkvalster och mögelsporer

Expertis och avancerad forskning

- för att göra det enkelt för dig.

Flooré ligger i framkant när det gäller utvecklingen av golvvärme. Den största anledningen till detta är en god expertis och lång erfarenhet tillsammans med den naturliga drivkraften att göra golvvärme tillgängligt för alla.

På 80- och 90-talet var det många skandinaver som ville lägga klinkergolv i sina hem. Problemet var att golven var kalla och obehagliga att gå på och den tidens golvvärme bestod av tidskrävande, ingjuten golvvärme. Vi frågade oss om det verkligen behövde vara så krångligt? Lösningen blev golvvärme som går att lägga på ett befintligt golv, där värmen hamnar närmare ytan och där golvet reagerar snabbare på höjning och sänkning av värmen.

Som vi brukar säga: ”Du lägger inte något mellan plattan och kannan då du kokar kaffe”. Därför lägger vi minimalt med material mellan dig och värmen.

Golvvärme är allergivänlig. Systemet förhindrar tillväxten av dammkvalster och mögelsporer.
golvvvärme klinker
Golvvärme badrum
Golvvärme trägolv laminat
Golvvarme källare garage