Så får du ett sundare och mer allergivänligt hem!

Vi vill alla ha ett sunt och friskt hem. Damm, mögelsporer och kvalster påverkar vår hälsa och är inget vi helt kommer ifrån, men vi kan påverka hur mycket som finns i luften omkring oss. Flooré Golvvärme bidrar till ett sundare hem.

Mindre damm i luften med golvvärme
Floorés VD, Emile Frantzen, förklarar hur det hänger ihop:

– En fördel med golvvärme är den jämna värmefördelningen som gör att luften cirkulerar mindre och därmed virvlar runt färre dammpartiklar.

Den jämnare värmefördelningen som värmegolv erbjuder beror på att det är ett lågtemperatursystem och värmen överförs till rummet via stora ytor med relativt låg temperatur.

Detta i motsats till uppvärmningssystem med element som via en liten yta med relativt hög temperatur överför värmen och därmed får luften att cirkulera mer eftersom den varma luften stiger punktvis över elementen. Från ett värmegolv stiger värmen jämnt från hela rummets golvyta.

Varma, torra golv för hälsans skull
Varma, behagliga golv är det första man tänker på när man bestämmer sig för golvvärme, men mögelsporer, kvalster och bakterier trivs inte heller på ett varmt och torrt golv. Emile påminner också om att:

– Med golvvärme slipper du också dammsamlande element och rör. Så förutom att du kan inreda som du vill utan störande element så förbättrar du din inomhusmiljö.

Fortsatt satsning på sundare hem och bättre miljö
VD Emile Frantzen avslöjar att företaget inom kort lanserar fler produkter som kommer att bidra till sundare och hälsosammare hem samtidigt som Flooré AB miljöanpassar hela produktionen.

– Det händer mycket i utvecklingen av Flooré just nu, säger han och ler utan att avslöja mer detaljer. Vi kommer att ha anledning att återkomma inom kort!

Flooré AB är idag ledande leverantör av vattenburen golvvärme genom byggmaterialhandel i Sverige. Drygt hälften av omsättningen går idag på export till flera länder i Europa.

Golvvärme är allergivänligt