Så fungerar HomEvap luftfuktare i ditt hem

Kylan i Skandinavien under vinterhalvåret skapar väldigt torr luft i våra hem. När det blir kallare än 5°C ute sjunker fukthalten i utomhusluften. Vintertid när vi tar in den kalla, torra luften i våra hem och värmer upp den, sjunker fukthalten ännu mer och den relativa fukthalten i luften blir för låg. Luften håller en luftfuktighet på endast cirka 10% jämfört med den optimala luftfuktigheten på 40%.

Vi behöver mycket friskluft för att må bra. Förr byggdes alla hus med självdragsprincipen. Ett hus med självdrag bygger på att det inte är tillverkat helt tätt. Springor och sprickor i fasaden, liksom otäta golv tillåter luften att strömma in i huset. Men bland annat nya energikrav har gjort att de hus som byggts sedan 70-talet har varit betydligt mer välisolerade. Då fungerar inte självdrag utan husens ventilation sker genom mekanisk ventilation med hjälp av fläktar.

Floorés HomEvap är en säker och energieffektiv luftrenare som kopplas samman med din mekaniska ventilation. HomEvap fuktar automatiskt luften och gör att ditt hem mår bättre vintertid, du slipper krympsprickor, svårstängda dörrar och statisk elektricitet.

HomEvap är en innovation med inspiration från den senaste forskningen om hälsosamma hem. Tillsammans med Flooré golvvärme som förhindrar tillväxten av dammkvalster och mögelsporer får du ett behagligt inomhusklimat som bidrar till bättre hälsa.

Låg luftfuktighet i ditt hem

Så påverkar torr luft ditt hem:

  • Trägolv och trämöbler krymper och spricker
  • Tapeter får sprickor
  • Färglagren torkar, får sprickor och flagnar.
  • Dörrar slår sig och kärvar vid stängning
  • Krukväxterna torkar ut snabbare och mår sämre
  • Statisk elektricitet

Passar i:

Bra isolerade hus med mekanisk ventilation.
Läs mer om HomEvapHomEvap produktsida

Köp HomEvap

info@floore.seMaila oss
010-221 64 00Ring oss

Legiosafe® vattenfilter

HomEvap är utrustad med Legiosafe® vattenfilter som fungerar naturligt utan risk för bakterietillväxt eller legionella.

Luftbefuktning sänker risken för smittsamma luftvägssjukdomar med:

0%
hos barn
0%
hos vuxna