Golvvärme kombinerat med Smart Home ger effektiv uppvärmning

5 januari, 2023
Featured image for “Golvvärme kombinerat med Smart Home ger effektiv uppvärmning”

Det finns många klimatsmarta lösningar som gör ditt hus mer energieffektivt, miljövänligt och som dessutom minskar dina utgifter. En av lösningarna är Floorés golvvärmesystem i kombination med Smart Home rumsstyrning.

I dagsläget är energieffektiv uppvärmning mer aktuellt än någonsin. Enligt Helena Ahlkvist Johansson, projektledare på Energimyndigheten, kan golvvärmen vara energieffektiv om huset lämpar sig för golvvärme och om den är rätt installerad.*

– Har du redan ett vattenburet värmesystem? En värmepump som energikälla i ditt hus? Då har du en riktigt bra anledning att installera vattenburen golvvärme, säger Kent Larsson, säljare på Flooré.
– Med golvvärme ökar verkningsgraden för värmepumpen och eftersom golvvärme ger en stor värmeavgivande yta kan du sänka temperaturen inomhus med upp till två grader. Alltså öka bekvämligheten och samtidigt spara energi.

Snabb reaktionstid hos Floorés golvvärmeskivor gör det ännu effektivare

Flooré Skiva är ett så kallat ytmonterat golvvärmesystem som du lägger på ett befintligt golv. Det innebär att värmekällan hamnar närmare dina fötter och värmeförlusterna nedåt minskar. Jämför det med ingjuten golvvärme där hela betongplattan värms upp.

Det ytmonterade systemet innebär också att det reagerar snabbt när utetemperaturen förändras. Eller när du själv väljer att ändra temperaturen.

– Det finns ingen anledning att hålla alla rum uppvärmda när du är på jobbet eller barnen i skolan, fortsätter Kent.
– När du kombinerar Flooré golvvärmeskiva med Smart Home rumsstyrning har du full kontroll över värmen och kan hålla nere energikostnaden.

Tack vare aluminiumfolien på skivan får man en hundraprocentig värmespridning av golvytan. Det ytmonterade systemet innebär att reaktionstiden för förändringar i temperatur minskar. Reaktionen sker så snabbt som inom 45 minuter i jämförelse med ingjuten golvvärme som reagerar inom upp till 8 timmar.

– Ett bra exempel är på vår och höst när solen ligger på. Då hinner systemet reagera på den förändrade temperaturen och sänka värmen.

Läs mer om Flooré Skiva >>>

* Källa: https://hallbartbyggande.com/kan-golvvarme-vara-energismart


Dela: