• /

5 fördelar när du väljer Floorés patenterade golvvärme

24 augusti, 2020
Featured image for “5 fördelar när du väljer Floorés patenterade golvvärme”

FEM ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FLOORÉS GOLVVÄRMESKIVA

Ditt projekt innehåller flera delar som ska klaffa, både tids- och kostnadsmässigt. Nedan listar vi fem klara fördelar med att välja Floorés patenterade golvvärmeskiva.

1. Snabb och effektiv värme
Värme när den behövs.

Floorés skivor reagerar snabbt när du ändrar temperaturen. Så snabbt som inom 45 minuter, i jämförelse med ingjuten golvvärme som kan ta ända upp 8 timmar. Tack vare den aluminiumtäckta skivan får du värme i nästan 100% av rummets yta. Jämför detta med lösa golvvärmeplåtar som ger 70-80% värmespridning.

2. Effektiv installation
Spara både tid och kostnader.

Golvvärmen läggs på de flesta underlag. Skivorna fästes enkelt med fix, golvlim eller skruv och skärs enkelt till med en vanlig brytbladskniv. Alla skivor har färdiga spår och vändspår för rören. På skivorna med 25 och 50mm finns även diagonala returspår som ytterligare förenklar rördragningen.

3. God isoleringsförmåga
Skyddar även mot vind, kyla, fukt och mögel.

Genom att materialet innehåller innesluten luft (expanderad polystyren) har den en mycket god isolerande förmåga och hög fukttålighet som skyddar mot vind, kyla, fukt och mögel. Skivan finns i supertunna 13mm för lägsta bygghöjd eller som 17, 25 eller 50mm för extra isolering.

4. Tål högt tryck
Kvalitet du kan lita på.

Man kan lätt tro att EPS (frigolit) är ett mjukt material som borde vara svårt att använda under ett golv. Sanningen är att idag bygger man både hus, vägar och järnvägar på underlag av EPS. Det beror på att EPS har en suverän tryckhållfasthet när lasten är utbredd på en större yta.

EPS-cellplast tillverkas i olika tryckhållfasthetsklasser. Den EPS som används till Flooré skivor har en av de högsta tryckhållfasthetsklasserna för EPS och betecknas som S300. Det är det som till exempel gör det möjligt att lägga klinker direkt på våra skivor. Den klarar en korttidsbelastning på 300 kPa, så om man läser faktan nedan så kan vi förstå varför materialet komprimeras om vi trycker på en liten punkt men samtidigt kan bära stora utbredda laster utan att deformeras.

5. Lägg klinker direkt på skivan
Undvik onödiga moment såsom ytterligare ytskikt och torktid på spackel.

Punkt 4 svarar också på en av de vanligaste frågor vi får; går det verkligen att lägga klinker direkt på våra skivor? Svaret är ja. Materialet i Floorés skivor har en av de högsta klasserna för att tåla tryck, s k tryckhållfasthetsklass. Det gör att skivorna är tillräckligt fasta att lägga klinker direkt på. Flooré golvvärme kan användas under alla sorters golvmaterial. Trä, parkett och laminat läggs flytande. Sten, keramik och klinker läggs direkt på. I våtrum rekommenderar Byggkeramikrådet att man spacklar värmegolvet innan man lägger ytmaterial.

Fakta:
Patenterad aluminiumbelagd EPS-skiva.
Mått 1175×768 mm.
Levereras dubbelvikt i förpackning med 10 eller 5 st.

Korttidsbelastning = Tryckhållfasthet vid 10 % deformation = 300 kPa = 30,6 ton/m² = 306 kg/dm² = 3,06 kg/cm²
Långtidsbelastning = 3% deformation efter 50 år = 110 kPa = 112 kg/dm²

Exempel på hur mycket belastning en klinkerplatta 30×60 tillsammans med Floorés skivor tål:
Korttidslast = 306×18 = 5508 kg
Långtidslast = 112×18 = 2016 kg


Dela: