HomEvap – luftfuktare för sundare hem


Flooré lanserar fler produkter som ger dig ett sundare och hälsosammare hem. HomEvap är en säker och energieffektiv luftfuktare som du installerar på ditt ventilationssystem och styr med en fjärrkontroll.

Rätt luftfuktighet viktigare än du tror

I våra skandinaviska hem sjunker luftfuktigheten inomhus under de kalla månaderna, den kan ligga så lågt som kring 10 %. Det optimala värdet är över 40 %.

Förutom att den torra luften får trämöbler och tapeter att spricka och att den gör så att du “zappar” katten med statisk elektricitet så påverkar den även din hälsa. Torr luft bidrar till högre risk för att drabbas av astma, virus och bakterier. Influensavirus och förkylningar trivs i torr luft men har besvärligt att överleva om luftfuktigheten håller 40-50 %. Däremot upplever vi människor den fuktighetshalten som behaglig.

Säkert, naturligt och energieffektivt

HomEvap bygger på en naturlig process med vattenavdunstning där inga kemikalier behövs. Luftfuktaren är standardutrustad med ett Legiosafe® vattenfilter som garanterar en hälsosam och säker drift och har en hygrometer som säkerställer att luftfuktigheten inte blir för hög eller för låg.


Läs mer om HomEvap – naturlig luftfuktare för ett hälsosamt hem.