Golvvärmeslang

Flooré Golvvärmerör Premium

Flooré golvvärmerör Premium är ett formbeständigt kvalitetsrör som passar alla former av vattenburen golvvärme. Golvvärmeslangen har kapacitet för en arbetstemperatur upp till 95°C och ett arbetstryck på 10 bar. Multilagerröret består av ett sömlöst svetsat aluminiumrör med ett inre och yttre skikt av tvärbundet polyeten, som kombinerar aluminiumets och plastens fördelar. Aluminiumröret garanterar 100-procentig syretäthet och är formbeständig, samtidigt som plastlagren minimerar slitage och eliminerar missljud.

Effektiv värmeledning

God värmeledningsförmåga medför att röret lättare överför värmen.

Motståndskraftigt

Ytter- och innerröret är tillverkade av elektron- stråletvärbundet polyeten. Röret utsätts därför inte för slitage ens vid höga temperaturer och flödeshastigheter.

Dricksvatten och kemiska vätskor

Röret uppfyller de mest krävande toxikologiska och hygieniska specifikationerna. Det lämpar sig 100-procentigt för transport av dricksvatten. Röret är dessutom beständigt mot en rad olika kemiska vätskor.

Temperatur- och tryckbeständigt

Arbetstemperatur upp till 95°C och det högsta tillåtna arbetstrycket uppgår till 10 bar.

Inga störande ljud

Till skillnad mot rena plast- eller metallrör uppkommer inga störande ljud som en följd av längdutvidgning, gnissel från utvändig syrediffusionsspärr eller vinande från vattenflödet.

Lång livslängd

Vi lämnar alltid 10 års garanti på fabrikationsfel, men en livslängd på minst 50 år förväntas om röret används i enlighet med de angivna tryck- och temperaturspecifikationerna.
Flooré Golvvärmeslang

Formbeständigt

Röret behåller önskad form efter böjning, vilket underlättar och effektiviserar rörinstallationen.
Formbeständig golvvärmeslang

Rekommendation

Iaktta försiktighet vid montering. Kalibrera/grada skarvens innerkant så att rörkopplingens O-ring inte skadas.
Kalibrera golvvärmeslang

Flooré säljer även golvvärmeslang i plast. Läs mer här. >>

Flooré Golvvärmerör Standard

Vår standardversion av golvvärmerör är utfört i PE-RT plast. Det är ett material som lämpar sig mycket bra för golvvärme och är väl beprövat med över 35 år av erfarenhet. PE-RT är nästa generation golvvärmerör och börjar nu att bli allt vanligare än exempelvis de populära PEX-rören som länge varit standarden i branschen. En enklare produktionsprocess och bättre tekniska egenskaper gör PE-RT rören billigare och fexiblare, och dessa kan läggas utomhus även i lägre temperaturer utan att bli helt stela.

Flexibel

Även vid låga tempraturer

Prisvärd lösning

Lättarbetad

Mjuk och böjbar
Flooré Golvvärmeslang
Featured image for “Golvvärmerör Premium 12x1,6 mm ALU/PEX”

Golvvärmerör Premium 12x1,6 mm ALU/PEX

Rör med aluminiumkärna Premiumrör som passar alla former av vattenburen golvvärme Arbetstemperatur upp till 95°C Arbetstryck 6 bar Formbeständig, inga bockstöd behövs 100% täta, ditt värmesystem får längre livslängd Leder värme bättre, gör din värmepump effektivare Materialåtgång c/c 125 mm 8 m/m2 c/c 150 mm 6,7 m/m2 c/c 192 mm 5,25 m/m2 c/c 200 mm 5 m/m2 c/c 300 mm 3,4 m/m2 Maxlängd per slinga 12x1,6 mm 65 m 16x2,0 mm 90 m 20x2,0 mm 120 m
Featured image for “Golvvärmerör Standard 12x1,6 mm PE-RT”

Golvvärmerör Standard 12x1,6 mm PE-RT

Prisvärt och flexibelt kvalitetsrör i PE-RT med EVOH syrediffusionspärr som passar alla former av vattenburen golvvärme. Flexibel även vid låga temperaturer. Prisvärd lösning Mjuk och böjbar vilket gör röret lättarbetat. Kräver rörbockningsstöd vid uppgång till fördelaren. Se också Flooré Premiumrör som består av ett sömlöst svetsat aluminiumrör med ett inre och yttre skikt av tvärbundet polyeten, som kombinerar aluminiumets och plastens fördelar.